FAQ / Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen (FAQ) over de Skiatsu carports en overkappingen kunt u hieronder lezen:

Of u een omgevingsvergunning nodig heeft, hangt af van een aantal zaken en is per gemeente verschillend. De totale oppervlakte van de overkapping speelt hierbij vaak een rol, maar ook uw kavel en wat daar al op is gebouwd. Van invloed kan zijn of er bij u in de buurt bij gelijksoortige woningen al een soortgelijke overkapping met een positief welstandsadvies is gerealiseerd. U kunt het beste zelf informeren bij uw eigen gemeente. De plaatsing kan geheel vergunningsvrij zijn, een lichte - of reguliere omgevingsvergunning is in een aantal gevallen nodig. Kijkt u voor meer informatie op https://www.omgevingsloket.nl
Afhankelijk van het soort aanvraag kan het zijn dat u naast de ingevulde aanvraagformulieren van uw gemeente o.a. een kadastrale kaart met daarop de locatie van de overkapping aangegeven moet overleggen. U ontvangt van ons de benodigde technische gegevens voor het aanvragen van een bouwvergunning. Meer informatie vindt u via VROM onder 'Wetten en regels' (indieningsvereisten voor aanvragen omgevingsvergunning): www.omgevingsloket.nl/Particulier/particulier/home/home
Klik op onderstaande link, of uw een terrasoverkapping of carport zonder omgevingsvergunning mag plaatsen, https://www.omgevingsloket.nl/
Levering en montage door Adema Stiens, met eigen monteurs. Zij hebben ruime ervaring met het plaatsen in diverse situaties en locaties. Wilt u zelf uw carports of overkapping monteren, dan is dat ook goed mogelijk. Een handige doe-het-zelver kan met behulp van standaard gereedschap en secuur werken zelf de overkapping opbouwen. Een uitgebreide montagehandleiding wordt met het complete bouwpakket meegeleverd.
Bij een vrijstaande overkapping wordt de montage veelal in 2 fasen gemonteerd: - In de eerste fase worden de gaten gegraven die dienen als bekisting voor de staanders. De staanders worden op hoogte gesteld, verticaal en horizontaal waterpas gezekerd en vervolgens rondom afgegoten met beton. Het beton moet een kleine week uitharden. - Het aanbrengen van de horizontale leggers en het afmonteren van het dakpaneel wordt verzorgd in de tweede fase. Eventueel wordt de aanwezige bestrating teruggelegd. Opmerking: afhankelijk van het type ondergrond wordt soms ook gewerkt met stalen voetplaten of hardhouten palen als fundatie. In deze situaties kan de carport in één keer worden opgebouwd Bij bevestiging tegen een bestaand gebouw: In deze situatie wordt de overkapping met de open/hoge zijde gefixeerd aan een muur. Hierdoor wordt de overkapping aan een zijde extra afgesteund en worden er minder zware eisen gesteld aan de fundatie van de staanders. Ook hier geldt dat de carport in één keer kan worden opgebouwd.
In principe niet. De gebruikte materialen zijn corrosie en UV bestendig, roesten, verweren en verkleuren niet. Stof, modder, zand, bladeren of groene aanslag kunnen wel de oorzaak er van zijn dat uw overkapping na verloop van tijd er "minder  fris" uit kan zien. Met een mild sopje, zachte spons en veel water spoelt u het vuil er gemakkelijk af. TIP: het behandelen van de staanders en andere framedelen met (vloeibare) autowas geeft een prachtig resultaat. Na de behandeling hecht vuil minder snel.
Alle genoemde prijzen die staan bij de carport modellijn zijn inclusief 21% btw.
Garantie op de carport, onderdelen en de constructie van de carport is 5 jaar. Ook als u deze zelf heeft gemonteerd, mits de carport volgens de bijgeleverde montagehandleiding is gemonteerd.
JA, deze carports voldoen aan alle Nederlandse eisen, De carports  zijn uitgebreid getest, op wind en sneeuwbelasting, en materiaal sterkte.